Leukste wandelroutes met je hond

Leukste wandelroutes met je hond

Het is weer zover, de feestdagen staan weer voor de deur. Het perfecte moment om tijd te besteden samen met familie, vrienden en natuurlijk met jouw viervoeter(s). Wij tellen hier alvast de dagen af en verheugen ons nu al op winterse wandelingen met Glühwein, thee of een warme chocomel. Om jullie alvast een beetje in de stemming te brengen, delen wij hier een paar leuke hond vriendelijke wandelroutes door Nederland.

1. Zuid Holland - Wassenaarse Slag

Op het strand van Wassenaar mogen honden ten noorden en ten zuiden van het badstrand het hele jaar loslopen - yes! Onze favoriete route begint vanaf parkeerterrein de Kuil. Dit is de grootste en meest populaire hondenroute en loopt door het duingebied Berkheide. Let op: tussen 1 maart en 1 augustus moeten honden hier aan de lijn). Na je wandeling zin in een lekkere warme chocomel of Glühwein? Ga dan naar Brasserie de Badmeester. Zij zijn namelijk bijna het gehele jaar open.

2. Noord-Holland - Groenendaal Heemstede

Zin in een lekkere boswandeling? Ga dan naar Landgoed Groenendaal in Heemstede. Dit is een fantastisch wandelbos met prachtige oude bomen en brede lanen. Ten noorden van de Sparrenlaan mogen honden net zoals Schotse Hooglanders loslopen binnen de klaphekken. Wil je na het wandelen lekker lunchen? Ga dan naar het Restaurant Landgoed Groenendaal. Hier lunch je namelijk in een monumentaal koetshuis.

3. Noord-Brabant Loonse en Drunense Duinen

De Loonse en Drunense Duinen is een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Dit prachtige gebied is zeer geliefd onder mensen met honden, omdat het een groot losloopgebied heeft van +/- 4km. Ons favoriete losloop gebied begint vlak na café de Roestelberg. Hier kun je de auto parkeren en vanaf de parkeerplaats loop je zo de zandvlakte op. Uitgestruind? Na je wandeling kun je natuurlijk terecht bij café de Roestelberg.

4. Limburg - Nationaal Park de Meinweg

Woon je in Limburg of ben je toevallig in de buurt, vergeet dan niet te stoppen bij Nationaal Park De Meinweg. Een park vol mooie bossen, beekjes en heidevelden. Perfect voor een heerlijke winterse wandeling met je hond. Het park heeft zelfs twee losloopgebieden waar je hond het gehele jaar niet aan de lijn hoeft (mits onder appel). Voor het losloopgebied Melickerheide (55 ha) kun je het beste parkeren op Parkeerplaats Melickerbosweg in Roermond. Voor het andere losloopgebied (Zandbergen) parkeer je de auto bij Meinweg 2. Hier kun je na afloop genieten van een lekker drankje bij de hondvriendelijke brasserie, De Boshut.

5. Gelderland - Harskamp / Ede (Veluwe)

Het is natuurlijk geen nieuws dat je heerlijk kunt wandelen bij de Veluwe. Helaas zijn er weinig losloopgebieden te vinden. Na goed speurwerk hebben wij er eentje gevonden, namelijk het losloopgebied bij Harskamp op de Veluwe. Het gebied is voorzien van hekken, waardoor honden veilig kunnen rennen en spelen. Na het wandelen rijd je een klein stukje naar De Waldhoorn in Otterlo. Hier hebben ze een heerlijk verwarmd overdekt terras met heaters, kachels en verwarmde kussens. Heerlijk om te zitten onder genot van een bokbier, Glühwein of warme chocomel.

Loslopen met je hond is heerlijk! Maar vergeet niet veilig op avontuur te gaan met Charlie & Jones. Personaliseer een van onze halsbanden, tuigen en riemen met naam en/of telefoonnummer. Klik hier voor de collectie.

Terug naar blog