5 Tips om Koningsdag te vieren met je hond!

5 Tips om Koningsdag te vieren met je hond!

1. Koningsdag met je hond in het Almeerderhout

Als je Koningsdag wilt vieren met je hond in de natuur, is Almeerderhout de perfecte bestemming om samen naartoe te gaan. Gelegen in Almere, biedt dit stadsbos een prachtige omgeving waar je trouwe viervoeter aangelijnd welkom is. Ook zijn er op deze dag in het Almeerderhout diverse spelletjes georganiseerd die perfect zijn om met het hele gezin aan mee te doen. Voor deze spelletjes is er een leeftijdsgrens van 4 tot 12 jaar en het kost €6 om aan mee te doen. 


2. Op Koningsdag samen met je hond naar de Keukenhof

Ervaar Koningsdag op een typisch Nederlandse manier door naar de Keukenhof te gaan. Op deze dag is het hier heerlijk rustig met typische Nederlandse activiteiten, wat het perfect maakt om samen met je hond te genieten van de bloemenvelden. Vergeet niet dat honden hier aangelijnd moeten zijn! 


3. Met je hond op de vrijmarkt in Amsterdam

In Amsterdam zijn er tal van vrijmarkten te bezoeken op Koningsdag, waarvan de bekendste zich in de Jordaan bevindt. Houd er rekening mee dat de stad op Koningsdag behoorlijk druk kan zijn, dus overweeg of dit geschikt is voor jouw hond.


4. Op Koningsdag samen met je hond wandelen in Paleispark het Loo

Paleis Het Loo is een echt koninklijke Nederlandse plek, ooit bewoond door onder andere Wilhelmina. Sinds 1985 is het een museum, waar je prachtige wandelingen kunt maken van twee tot veertien kilometer. Het pad verbindt Paleis Noordeinde met Paleis Het Loo en je komt ook nog langs andere bijzondere koninklijke plekken waardoor het een perfecte activiteit is om samen met je hond van te genieten op Koningsdag.


5. Op Koningsdag samen met je hond naar het strand

Op Koningsdag is het erg rustig op het strand, dus als je de drukte wilt ontvluchten met je hond op Koningsdag ga naar het strand. Lees ook onze blog: ‘Ontdek de 5 leukste hondenstranden in Nederland’. Regresar al blog