Hoe maak ik de mooiste foto van mijn hond?

Hoe maak ik de mooiste foto van mijn hond?

Het maken van prachtige foto's van je harige vriend kan een uitdaging zijn, maar wees niet bang. Wij van Charlie & Jones schieten te hulp met een aantal tips, zodat ook jij het perfecte kiekje van je viervoeter kunt gaan maken!


De gouden regel

Maak tijdens het fotograferen van je viervoeter altijd gebruik van daglicht en laat je flits achterwege. Wanneer je op pad gaat met je camera zijn de ochtend- en avonduren de ideale momenten om een goede foto te schieten, omdat het licht op dat moment op z’n best is! Vooral in de zomer, wanneer de zon hoog aan de hemel staat, heb je lekker lang daglicht om foto's te maken. Echter is het niet aan te raden om in de felle zon te fotograferen, dit zorgt namelijk voor harde schaduwen en bovendien wordt je foto dan snel overbelicht. Het mooiste daglicht krijg je wanneer de zon iets lager staat, dat zorgt voor een natuurlijke belichting met zachte schaduwen, wat je foto's meer diepte geeft. 


Creëer de Juiste Setting

Bij het fotograferen van je trouwe viervoeter is de locatie van cruciaal belang voor het creëren van die perfecte foto, denk daarom goed na waar je de foto wil gaan maken. Je wilt natuurlijk wel dat je harige vriend goed uit de verf komt. Kies een rustige achtergrond zonder onnodige afleiding, zodat je hond centraal komt te staan. Onthoud dat de ster van de show je harige vriend is, dus minimaliseer afleiding en richt de aandacht op wat echt telt: de charme van je hond.


Een echte blikvanger

Bij de perfecte foto van je hond wil je natuurlijk dat zijn of haar mooie trouwe ogen perfect worden vastgelegd. Zorg ervoor dat de ogen helder en scherp op de foto staan. De twinkeling in de ogen van je hond trekt onmiddellijk de aandacht, en wil je daarom een prominente rol geven in je foto. Die trouwe ogen vertellen een verhaal en voegen een extra glans toe aan elke foto!
Regresar al blog