Honden & Vuurwerk 5 Tips

Honden & Vuurwerk 5 Tips

Als je hond bang is voor vuurwerk, zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om hem te helpen zich veilig en comfortabel te voelen. Het is belangrijk om te begrijpen dat angst voor vuurwerk een veelvoorkomend probleem is bij honden, en het is essentieel om geduldig en begripvol te zijn terwijl je je harige vriend door deze moeilijke tijd heen helpt. Hier zijn een aantal dingen die je kunt proberen:


  1. Creëer een veilige ruimte: Maak een veilige plek in huis waar je hond zich kan terugtrekken. Dit kan bijvoorbeeld een speciale kamer zijn waar je hem kunt laten verblijven, of een doos of bench met deken er overheen om het geluid te dempen. Zorg ervoor dat deze ruimte comfortabel is, door er bijvoorbeeld de mand van je hond neer te leggen. 

  1. Zorg voor afleiding: Probeer je hond door middel van brain games een snuffelmat of een lekkere snack af te leiden. Week wat brokjes in een laagje water en doe dit in de vriezer voor langdurige afleiding. Geen brain games in huis? Rol een handdoek met daartussen wat brokjes op en leg er een knoop in. 

  1. Verminder het geluid: Zet de radio of tv wat harder, zodat het geluid van het vuurwerk op de achtergrond verdwijnt. 

  1. Sluit alle gordijnen en luiken: Op deze manier komt het geluid en licht zo min mogelijk binnen en beperk je het risico op een schrikreactie van je hond. 

  1. Geef je hond een rustgevende massage: Een massage verlaagt stress en de aanmaak van endorfine. Laat je hond in de loop van de avond alvast ontspannen door middel van een drukpunt massage. Hieronder leggen wij uit hoe je dit het best kunt doen; 

Het hoofd 

Masseer rustig in cirkelvormige bewegingen beginnend bij oorbasissen van je hond. Ga rustig naar de achterzijde van de schedel en druk zachtjes langs de schedelrand. Eindig tussen de ogen van je hond.


De oren 

Pak het oor vast met je vingers aan de binnenzijde van het oor en strijk vervolgens met lichte druk je duim van boven naar beneden op het oor. 


De borst

Ga voor je hond zitten en pak de schouders vast met vingers naar buiten en de duimen in de ruimtes naast het borstbeen. Masseer zachtjes in cirkelende bewegingen rond het borstbeen van je hond. Regresar al blog