Ontdek de 5 leukste hondenstranden in België!

Ontdek de 5 leukste hondenstranden in België!

Het mooie weer is in aantocht en het is weer het perfecte moment om buiten heerlijke activiteiten te doen met je hond. Een fantastische buitenactiviteit met je hond is door een bezoek te brengen aan een hondenstrand. In deze nieuwe blog benoemen we de vijf leukste hondenstranden in België. Ben je ook benieuwd naar de toplocaties voor hondenstranden in Nederland? Lees dan ook zeker onze blog: ‘Ontdek de 5 leukste hondenstranden in Nederland!’

 • Oostende
 • Het eerste hondenstrand in dit lijstje is het strand in Oostende. In Oostende zijn honden 24 uur welkom vanaf 1 oktober tot en met 31 maart. In de maanden april tot en met juni en september zijn honden toegestaan voor 10:30 en na 18:30. In de maanden juli en augustus zijn honden voor 10:00 en na 20:00 welkom. 

  Op de Oosteroever tot aan Bredene, op het Klein Strand en vanaf de Westlaan tot aan Middelkerke zijn honden het hele jaar de hele dag welkom. Voor de laatste twee geldt wel dat de hond altijd aangelijnd moet zijn. Op het Sportstrand is honden aan de lijn ook altijd verplicht. 

 • Knokke-Heist
 • Het tweede hondenstrand is Knokke-Heist, bij dit strand zijn honden niet welkom tussen 15 maart en 15 oktober. In Het Zoute is een strandgedeelte waar een uitzondering geldt, hier zijn honden namelijk wel het hele jaar door welkom en op dit strand mag de hond ook loslopen. Het Zoute ligt ten oosten van Surfers Paradise tot aan de Nederlandse grens.

 • Blankenberge
 • Het derde hondenstrand is Blankenberge. In Blankenberge mogen honden het hele jaar loslopen tussen Westerstaketsel en de Haan. Tussen J. Gadeynehelling tot Zeebrugge mogen honden loslopen vanaf 16 oktober tot en met 14 maart. Vanaf 15 maart tot en met 15 oktober moeten ze hier aan de lijn lopen. Tussen Oosterstaketsel en J. Gadeynehelling mogen honden vanaf 15 september tot aan de paasvakantie aan de lijn worden uitgelaten. Vanaf de paasvakantie tot en met 15 september zijn honden hier helemaal niet welkom. 

 • Middelkerke
 • Het vierde hondenstrand in dit lijstje is Middelkerke. Hier mogen honden van 16 september tot en met 14 juni aan de lijn lopen. Van 15 juni tot 15 september is het verboden om met je hond op het strand te lopen. 

  In de zomer zijn er 3 hondenstranden waar honden wel welkom zijn. Namelijk ten oosten van het bewaakte gebied Carlton tot Oostende, hier mogen honden loslopen. Ten westen van het sportstrand, op de strook ter hoogte van de Louis Logierlaan, moeten honden aan de lijn met een maximale lengte van 10 meter. En ten westen van Cristal Palace, wat ter hoogte is van de Idyllelaan, richting het westen tot Nieuwpoort moeten honden ook aan de lijn met een maximale lengte van 10 meter.

 • De Haan
 • Het laatste strand in deze lijst is De Haan. Hier zijn honden vanaf 1 juni tot 15 september tussen 10:00 en 19:30 niet welkom. Hieromheen mogen de honden wel op het strand zijn en zelfs loslopen. 

   

  Bij alle stranden geldt een opruimplicht, dus zorg ervoor dat je altijd poepzakjes bij je hebt en neem je afval mee.  Regresar al blog