Ontdek de 5 leukste hondenstranden in Nederland!

Ontdek de 5 leukste hondenstranden in Nederland!

Ben jij op zoek naar een leuke activiteit om met je hond te gaan doen? Breng je hond mee naar het strand! Maar naar welke stranden mag je hond mee en welke regels gelden daar en wat zijn eigenlijk de leukste stranden in Nederland om met je hond heen te gaan? Lees hieronder over de leukste stranden in Nederland om met je hond heen te gaan!

 

  1. Erkemederstrand in Zeewolde

Op de eerste plek staat het Erkemederstrand in Zeewolde. Dit strand in Flevoland heeft een speciaal terrein van 1,5 kilometer lang waar honden welkom zijn. Honden mogen er het hele jaar loslopen, graven, zwemmen en spelen. Bij het strand zijn er verschillende faciliteiten beschikbaar voor jouw hond, zoals: gratis poepzakjes, hondendouches, wc’s. Ook op de camping die aan het strand ligt zijn honden welkom. Het Erkemederstrand staat niets voor niks op de eerste plek in deze lijst want het is in 2018 ook uitgeroepen tot leukste hondenuitlaatplek van Nederland. 

  1. Noordwijk Aan Zee

Op de tweede plek staat Noordwijk Aan Zee in Noord-Holland. Ook dit strand heeft richting het zuiden van het strand tot en met de grens van de gemeente Katwijk een speciaal gebied waar honden het hele jaar los mogen lopen. Er geldt echter een verplichting tot opruimen hier. Verder zijn er verschillende zones waar de hond aangelijnd moet of helemaal niet welkom is dus let hier goed op. 

  1. Kijkduin in Den Haag

Op de derde plek staat Kijkduin in Den Haag. Links langs de opgang bij strandslag 2 tot aan Monster, wat in zuidelijke richting ligt, zijn honden het hele jaar door welkom. Bij dit strand kun je aan de Machiel Vrijenhoeklaan gratis parkeren.

  1. Hondenstrandje Lauwersmeer in Lauwersoog

Op de vierde plek staat het Hondenstrandje Lauwersmeer in Lauwersoog. De naam zegt het al, maar op dit strand mogen honden het hele jaar los rondlopen en zwemmen. Het hondenstrand is ongeveer een kilometer breed en bestaat vooral uit gras. Er is wel ook een gedeelte met strandzand. Gratis parkeren kan hier ook een klein stukje van het Strandpaviljoen Meerzicht af. De parkeerplaats ligt dicht bij het hondenstrand. Verder kun je om het Lauwersmeer mooie wandelingen maken met de hond, dit is over het algemeen wel aangelijnd.

  1. IJmuiderslag in IJmuiden. 

Op de vijfde plek staat de IJmuiderslag in IJmuiden, ook wel Kennemerstrand genoemd. Vanaf strandpaal 57.5 is er een stuk strand van 6 kilometer lang waar de hond het hele jaar los mag lopen. Dit strand loopt helemaal door tot aan Bloemendaal. Bij dit strand kun je het best parkeren op de IJmuiderslag zelf aan de linkerkant. Op deze manier loop je direct het losloopgebied op.Regresar al blog