Wat kan ik mijn hond het beste voeren?

Wat kan ik mijn hond het beste voeren?

Het kiezen van de juiste voeding voor je harige vriend is van essentieel belang voor zijn algehele gezondheid en welzijn. Met een overvloed aan opties op de markt kan het echter een uitdaging zijn om de juiste keuze te maken. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Maar maak je geen zorgen, Charlie & Jones staat voor je klaar om je een handje te helpen. Leer meer over de voordelen van verschillende diëten en ontdek welke optie het beste past bij de behoeften van jouw trouwe metgezel.

 

Rauw vlees

Een dieet dat steeds meer erkenning krijgt vanwege de voordelen is rauw vlees. De spijsvertering van honden is evolutionair afgestemd op het verwerken van rauw vlees. Anders dan bij brokken, behoudt rauw vlees optimaal de voedingsstoffen omdat het niet verhit wordt. 

Het dieet op basis van rauw vlees kan aanzienlijk bijdragen aan de verbetering van de energie en het gedrag van je hond. Bovendien hebben honden die vers vlees consumeren minder kans op aandoeningen zoals artrose, pancreatitis, gebitsproblemen en parasieten. Ze ontwikkelen ook een betere weerstand tegen ziekten. Voor honden met allergieën is een versvlees dieet vaak gunstig omdat het minimale toevoegingen bevat.

 

Gestoomde voeding

Als rauw vlees niet haalbaar is, biedt een gestoomde versie een goede middenweg voor wie dicht bij een natuurlijk dieet wil blijven, maar de praktische aspecten in overweging moet nemen, bijvoorbeeld als je vaak van huis bent. 

 

Brokken

Als je toch voor brokken kiest, is het van cruciaal belang om de ingrediënten zorgvuldig te controleren. Kies voor een brok met minimaal 70% vlees, maar let op: dit percentage is gebaseerd op gedroogd vlees. Veel merken specificeren het percentage op basis van vers vlees, wat door het hoge vochtgehalte uiteindelijk slechts ongeveer 20% gedroogd vlees oplevert. 

Brokken van lagere kwaliteit bevatten vaak overwegend granen en hebben een laag gehalte aan dierlijke ingrediënten. Soms worden zelfs ingrediënten met een laag eiwitgehalte, zoals veren, nagels en ogen, aan deze brokken toegevoegd als goedkopere bronnen van dierlijke producten.

Het vermijden van tarwe in de brokken is ook aan te raden. Tarwe, een goedkope bron van koolhydraten, kan leiden tot schommelingen in de bloedsuikerspiegel. Kies in plaats daarvan voor brokken op basis van mais of rijst voor een evenwichtiger dieet voor je trouwe metgezel. Het welzijn van je hond begint immers bij de juiste voeding.

De beste keuze

Nu we de voordelen van verschillende voedingsopties hebben verkend, is het belangrijk om te benoemen dat het uiteindelijk de keuze van ieder baasje is om te bepalen wat het beste is voor zijn of haar trouwe viervoeter. Experimenteer, observeer en ontdek wat jouw harige metgezel het lekkerst vindt en wat het beste bij zijn individuele behoeften past. Hierbij staat het welzijn van je huisdier altijd voorop.

Terug naar blog