Tips voor het kiezen van de leukste hondennaam

Tips voor het kiezen van de leukste hondennaam

Tips voor het kiezen van de leukste hondennaam. Het kiezen van een hondennaam is best een opgave. De naam van onze viervoeter zegt namelijk veel over onszelf. Logisch dus dat hondenbaasjes veel tijd besteden aan het kiezen van een leuke naam. Maar waar begin je nou? Hieronder geven wij je 4 tips voor het kiezen van de perfecte hondennaam. Mocht je er na deze blog toch niet uitkomen, niet getreurd. Wij helpen je alvast een handje mee.

Tip 1) Kies een korte naam

Honden luisteren meer naar klank dan naar de naam. Daarom is het belangrijk dat deze niet te lang is. Hierdoor is het beter om voor een hondennaam te kiezen met 1 a 2 lettergrepen. Je hond zal korte namen sneller onthouden en het is ook nog eens makkelijker om te zeggen. Een win win dus!

Tip 2) Zorg ervoor dat de naam niet op een commando lijkt

Wanneer de naam van je hond erg lijkt op een commando kan dit voor verwarring zorgen. Raf lijkt bijvoorbeeld erg op af. Hierdoor kan het zijn dat je hond gaat liggen wanneer je hem/haar roept.

Tip 3) Laat je inspireren door kenmerken van je hond

Een goede tip voor het kiezen van een leuke hondennaam is door eens goed te kijken naar je hond. Heeft je hond bepaalde kenmerken die opvallen? Sommige honden hebben bijvoorbeeld blauwe ogen en daarom zou je hem/haar “Blue” kunnen noemen. Of wanneer je hond sneeuw wit is, kun je kiezen voor “Snow" of Ice. Deze namen zijn vooral gefocust op uiterlijke kenmerken, maar je kunt je ook laten inspireren door karakter eigenschappen van je hond. Als je hond bijvoorbeeld een vrolijk karakter heeft zou je hem/haar “Joy” kunnen noemen.

Tip 4) Kies voor een hondennaam met betekenis

Soms is het leuk om je hond een naam te geven met een mooie betekenis. Zo betekent Rex bijvoorbeeld koning in het Latijns en betekend Beau mooi in het Frans. Een goede tip is om de betekenis te laten vertalen. Hierin is Google Translate echt je beste vriend. Kies een mooie betekenis en laat deze vertalen naar verschillende talen. Zo vind je vanzelf een unieke naam!

Mocht je er toch niet uitkomen. Geen probleem. Doordat wij bij Charlie & Jones honden halsbanden personaliseren komen wij vaak leuke namen tegen. Hieronder vind je onze favorieten en natuurlijk staat Charlie & Jones hier ook tussen.

  1. Charlie
  2. Jones
  3. Senna
  4. Bobby
  5. Max
  6. Sam
  7. Kyra
  8. Lady
  9. Daisy
  10. Luna
  11. Jones
  12. Vino
  13. Cooper
  14. Bodhi
  15. Billy
  16. Loef
  17. Beer
  18. Pip
  19. Elmo
Terug naar blog